Több száz utassal szúrt ki az alattomos reptéri munkás

Utasok a szingapúri Changi Repülőtéren
Vágólapra másolva!
Egy évet kaphat, mert kicserélte a bőröndök címkéit.
Vágólapra másolva!

Ritka esetre derült fény a szingapúri Changi repülőtéren, amelyet többször is a világ legjobb légikikötőjének választottak. Egy csomagkezelő szándékosan kicserélte egyes bőröndök címkéit, hogy azokat más célpontokra vigyék el a légitársaságok.

A 63 éves Tay Boon Keh, aki a Lian Cheng Contracting nevű alvállalkozó cégnek dolgozott, kedden jelent meg egy szingapúri bíróság előtt, ahol

286 rendbeli károkozással vádolták.

A feltételezések szerint tavaly november 8-án cserélte ki az első csomagon a címkét, majd egészen idén februárig szinte mindennap folytatta bűnös tevékenységét. A poggyászok célállomása többek között Hongkong, Manila, London és Perth lett volna, és a Singapore Airlines mellett a Silkair és a Lufthansa járatait is érintette a bőröndök átirányítása.

Utasok a szingapúri Changi Repülőtéren Forrás: AFP/SINGAPORE PRESS HOLDINGS/SPH EDITORIAL USE ONLY/Alphonsus Chern

A Changi Repülőtér a The Straits Times érdeklődésére elmondta, hogy károkozás elszigetelt eset volt, és a repülési biztonság nem sérült. Ennek ellenére fokozták a belépések ellenőrzését és a járőrszolgálatot, valamint növelték az ipari kamerák által lefedett területet a poggyászkezelésnél.

Tay, aki ügyvéd nélkül jelent meg a tárgyaláson,

nem mutatott ki érzelmeket, és nem adott magyarázatot tettére.

Azt mondta, bűnösnek fogja vallani magát, és október 17-én ismét megjelenik a bíróság előtt. Ha elítélik, akár egy év börtönt kaphat, valamint pénzbírságot kell fizetnie minden egyes károkozása után.