Megtámadta állatkerti gondozóját egy szibériai tigris

tigris kalinyingrád állatkert
Vágólapra másolva!
A nő életét a látogatók mentették meg.
Vágólapra másolva!

Etetés közben megtámadta gondozóját egy szibériai tigris a kalinyingrádi állatkertben. Az állatnak a terület másik részén kellett volna tartózkodnia, amikor a gondozó belépett, de valamilyen probléma lépett fel, és a tigris a földre teperte a nőt, súlyos sérüléseket okozva neki.

A gondozó életét a látogatók mentették meg, akik a hangos kiabálással és tárgyak bedobálásával elterelték a tigris figyelmét. Voltak, akik a szomszédos kávéházból székeket és asztalokat hoztak, és azzal dobálták az állatot.

Amikor aztán az egy pillanatra otthagyta áldozatát, ő felpattant, és kimenekült.

Az állatkert alkalmazottai közül senki nem volt jelen a támadás időpontjában, így nem is tudtak segíteni. A látogatók hívtak mentőt is a bajba jutott gondozó ellátására. A nőt kórházba vitték súlyos sérülésekkel, de várhatóan túl fogja élni a balesetet - írja a Mirror.

A szibériai tigris a legnagyobb méretű nagymacska: a hímek testhossza farokkal együtt 2,7-3,3 méter, testtömege 180-306 kilogramm. Ez a példány 2001-ben született Cseljabinszkban, mielőtt a kalinyingrádi állatkertbe vitték. Soha nem támadott még emberre.

Az ügyben a rendőrség indított vizsgálatot - mondta el az állatkert szóvivője, Jekatyerina Mihajlova.

A szóvivő nem árult el részleteket a gondozónő sérüléseiről, de ahogy hangsúlyozta, az állapota stabil, nincs életveszélyben.

A Tájfun nevű 16 éves hímet továbbra is a ketrecében őrzik, egyedül van, nem engednek a közelébe senkit - fűzte hozzá megjegyezve, hogy az állat korábban sohasem volt agresszív az állatkerti dolgozókkal.

A Komszomolszkaja Pravda című napilap szerint a gondozónő már húsz éve dolgozik az állatkertben, nagy tapasztalattal rendelkezik.