Európa legnagyobb mesterséges strandját építik meg

2017.11.08. 05:00

Bár Spanyolország hosszú tengerparttal és remek strandokkal büszkélkedet, az ország közepén, például a fővárosban élőknek több óra lejutni valamelyik partszakaszra. Ez azonban hamarosan megváltozhat, mert Grupo Rayet építőipari cég Európa legnagyobb mesterséges strandját tervezi felépíteni Madridtól mindössze 45 percnyi autóútra.

A strand egészen pontosan egy Alovera nevű falu mellett lesz, amelyet a fővárosból Guadalajara felé haladva lehet megközelíteni. A most bejelentett 15 millió eurós projektbe az a Crystal Lagoons is beszáll, amely Chilében megépítette a világ legnagyobb medencéjét (erről bővebben itt írtunk).

A strand látványterveForrás: Grupo Rayet

Az Alovera strand vízfelülete 25 ezer négyzetméter lesz, a homokos parté pedig 15 ezer négyzetméter. A belépő 10 euróba kerül, és a tervek szerint évi 250 ezer látogatót fogadnak majd egész évben. A kristálytiszta víz és a homokos part mellett étterem, bár, tobogancsúszda és vitorlásiskola várja majd a vendégeket, akik egy 1000 férőhelyes parkolóban hagyhatják a kocsijukat.

Alovera stranForrás: Grupo Rayet

Az építkezés várhatóan egy éven belül megkezdődik, amint a bürokratikus akadályok elhárulnak. A strand legkésőbb három éven belül megnyílik – ígérik az építők.

Forrás: Grupo Rayet

A projekt hatalmas változást hoz majd Alovera életében is, ahol jelenleg 12 ezren laknak. A strand mellé ugyanis több mint 4 ezer lakóházat terveznek felhúzni, ami közel megtriplázhatja az ott élők számát – írja a Daily Mail.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK