Vádemelés várhat a gondozóra, akit összeharapott a tigris

tigris kalinyingrád állatkert
Vágólapra másolva!
A nő még mindig az intenzíven van.
Vágólapra másolva!

Munkahely-fegyelmező szankciókkal, de akár bűnvádi eljárással is szembe kell néznie annak az állatkerti alkalmazottnak, akit néhány napja megtámadott egy tigris. Amint arról az Origo is beszámolt, a kalinyingrádi állatkertben

egy szibériai tigris támadta meg a gondozóját etetés és takarítás közben.

Az állatnak a terület másik részén kellett volna tartózkodnia, amikor a gondozó belépett, de valamilyen probléma lépett fel, és a tigris a földre teperte a nőt.

A gondozó életét a látogatók mentették meg, akik a hangos kiabálással és tárgyak bedobálásával elterelték a tigris figyelmét, amíg sikerült kimennie A 44 éves nőt, aki három gyermek édesanyja, jelenleg is az intenzív osztályon ápolják. Orvosai szerint a tüdején, a mellkasán, a hasán és a végtagjain szerzett sérüléseket, de képes enni és beszélni.

Ki hibázott?

Állapota ellenére a nő büntetésre számíthat a biztonsági szabályok megszegése miatt. Az állatkert belső vizsgálata megállapította, hogy nem volt bezárva az az ajtó, amely a belső ketrecből megakadályozza a tigris átjutását a külső, nyitott területre. Márpedig ennek bezárása a gondozó feladata lett volna, mielőtt belép oda. Az ügyben az orosz hatóságok is vizsgálódnak, aminek

a vége akár vádemelés is lehet az áldozat ellen.

Az állatkert korábbi igazgatója ugyanakkor védelmébe vette a dolgozót. Szerinte a szabályzat értelmében etetéskor és takarításkor egy másik alkalmazottnak is ott kellett volna lennie, de a munkaerőhiány miatt ez nem történt meg. A zárról úgy vélte, hogy az meghibásodhatott. „Ez nyilvánvalóan egy baleset volt, nem az alkalmazott túlzott önbizalmából eredt. Ő nagyon is tudja, milyen egy vadállat” – idézi a Daily Mail az exigazgatót.