Elraboltak egy utasszállító gépet. Vagy mégsem?

2017.12.23. 09:08

Furcsa félreértés miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania egy argentin utasszállítónak. Az Aerolineas Argentinas Boeing 737-800 típusú gépe Buenos Aires Aeroparque repülőteréről szállt fel, és a bolíviai Santa Cruzba tartott, ám 20 ezer láb (6096 méter) magasságban a repülő megszakította az emelkedést. A pilóták azt jelentették a toronynak, hogy egy tárgy a farokrésznek csapódott.

A légiirányítók félreértették a jelentést, úgy értelmezték, hogy a gépet elrabolták, és értesítették a hatóságokat. A repülő visszatért Buenos Airesbe, de az Ezeiza repülőtérre irányították át. A pilóták 5 ezer láb (1524 méter) magasságban elégették az üzemanyagot, és másfél órával az indulás után rendben leszálltak. Ezután tisztázták a félreértést a személyzet és a torony között – írja az Aviation Herald.

A járat útvonalaForrás: Flightradar24.com

A légitársaság arról számolt be, hogy egy tárgy csapódott a repülő farokrészének, de a vizsgálat nem állapított meg komoly sérülést. A torony és a személyzet közötti félreértés a betűszavak használatából adódott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK