Szilveszterkor nem számít az ár

2017.12.27. 09:33

Bár szilveszterkor a szálláshelyek 50 százalékkal is drágábban értékesíthetik csomagajánlataikat, mégis a legtöbb már telt házas az előfoglalási adatok szerint. Itthon Budapest, Eger és Szeged a legnépszerűbb úti cél, míg a külföldi települések közül Zakopane, Krakkó és Pozsony viszik a prímet.

Telt házzal zárja az évet a legtöbb magyarországi szálláshely: a Szállás.hu friss, szilveszteri foglalási adatai szerint az év végi kiemelt időszakban ráadásul több mint 50 százalékkal drágábban értékesítik szolgáltatásukat a szállásadók. „Előszeretettel rendezik a számlát SZÉP-kártyával a vendégek, a foglalások csaknem ötödét így fizetik ki" – ismertette a részleteket Szigetvári József, a Szállás.hu ügyvezető igazgatója. A többség párban vagy nagyobb társaságban utazik ilyenkor, csupán a foglalások 2,5 százaléka szól egy főre.

A végleteké az év vége

A Szállás.hu adatai szerint a leghosszabb szilveszteri foglalás nem kevesebb mint 30 napra szól, míg a legnagyobb létszám 34 főt jelent. A legalacsonyabb értékű foglalás 2 100, míg a legdrágább több mint 1 200 000 forintot kóstált. A szilveszterre vonatkozó foglalások átlagos költsége idén 68 750 forint, 13 százalékkal több, mint tavaly" – árulta el Szigetvári József. Az előfoglalási adatok alapján a legnagyobb csúcsra december 27-én lehet számítani, ekkor lesz a legerősebb a forgalom az utakon és a szálláshelyeken egyaránt.

A pezsgő elmaradhatatlan kellék szilveszterkorForrás: Shutterstock

A legtöbben Budapestről, Kecskemétről és Győrből indulnak útnak szilveszterezni. A legvonzóbb úti célokban tavalyhoz képest nincs sok változás: a főváros, Eger és Szeged számíthat a legnagyobb tumultusra az év utolsó hétvégéjén. A tavaly második helyezett Hajdúszoboszló idén a 4. helyre szorult.

Top 10 belföldi utazási célpont a szilvesztert magába foglaló napokon
(zárójelben a tavalyi helyezése)

1. Budapest (1.)
2. Eger (4.)
3. Szeged (3.)
4. Hajdúszoboszló (2.)
5. Hévíz (9.)
6. Gyula (8.)
7. Pécs (6.)
8. Siófok (7.)
9. Miskolctapolca (-)
10. Zalakaros (-)

Aki külföldre indul, a környező országokba foglalt: Lengyelország és Szlovákia a legcsalogatóbb a magyar vendégek számára. „Idén Zakopane, Krakkó és Pozsony a legnépszerűbb külföldi úti célok" – mondta Szigetvári József, a Szállás.hu ügyvezető igazgatója.

TOP 10 külföldi utazási célpont a szilvesztert magába foglaló napokon

1. Zakopane
2. Krakkó
3. Pozsony
4. Wrocław
5. Dóval
6. Białka Tatrzańska
7. Liptószentmiklós
8. Poznań
9. Újtátrafüred
10. Karpacz

Sztárvendég, gigászi lakoma, gyerekprogram

A szállásadók mindent megtesznek, hogy a vendégek jól érezzék magukat: sztárfellépővel vagy valamilyen zenés programmal, közös koccintással, hagyományos fogásokkal és gyermekeknek szóló foglalkozásokkal várják a mulatni vágyókat. „Partnereinknél többek között Tóth Vera, Nagy Feró, Bereczki Zoltán és Kovács Kati is énekelnek majd, de különböző zenekarok és tánckarok fellépése is kellő vonzerővel bírnak – mondta Szigetvári József. – Évről évre egyre több helyen bűvészestet tartanak, azonban idén nemcsak a mágusok varázsolnak, Lajsz András, a koktélkirály is megcsillogtatja tehetségét."

A szilveszter sokszor családi program, de erre már felkészült a legtöbb szálláshely a portál adatai szerint: gyermekfelügyelet, játszóház, animátorok állnak rendelkezésre, és különböző kézműves, valamint egyéb foglalkozásokkal kötik le a kicsik figyelmét. Az éjféli pezsgős koccintás és a tűzijáték pedig már a legtöbb szálláshelyen alapkelléke az újévköszöntő csomagnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK