Rémes állapotokra bukkantak a turistaparadicsomban

Crowded beaches in Mallorca BEACH SUN weather TOURISM
Mallorca kitehetné a megtelt táblát
Vágólapra másolva!
Mallorca az egyik legfelkapottabb turistacélpont, ahol a múlt évben is szinte hónapról hónapra dőltek meg az idegenforgalmi rekordok. A helyiek már elviselhetetlennek tartják a városukat elözönlő idegenek sokaságát, tavaly nyáron turizmusellenes megmozdulásokat is szerveztek az életüket megkeserítő helyzet miatt. Most kiderült, a tömegturizmusnak más negatív hatása is van: a vendéglátóhelyek képtelenek megfelelő színvonalon kiszolgálni a rájuk zúduló tömegeket.
Vágólapra másolva!

2017-ben a hatóságok összesen 3071 vendéglátóegységben végeztek ellenőrzést Spanyolország legnagyobb szigetén, az eredmények pedig sokkolóak voltak:

2618 üzletben találtak higiéniai vagy élelmiszerbiztonsági problémákat.

Az ellenőrök 14 étteremben egyenesen „rettenetes, katasztrofális” állapotokat találtak, 23 vállalkozást azonnal bezárattak, 125 másik ellen pedig eljárás indult.

Mallorca kitehetné a megtelt táblát Forrás: AFP/Jens Kalaene

A helyi lapnak nyilatkozó szakember, az itthoni ÁNTSZ-nek megfelelő hatóság vezetője, Margalida Buades maga is megdöbbent a lesújtó eredményen.

– jelentette ki. Buades szerint a katasztrofális helyzetet éppen az okozza, hogy a főszezonban a helyi vállalkozók nem tudnak megbirkózni ekkora forgalommal. Problémát jelent az is, hogy az alkalmazottak többsége nem rendelkezik megfelelő képesítéssel és ismeretekkel.