Le kellett szállnia a gépnek az utastársait lenácizó férfi miatt

2018.01.22. 05:10

A Condor Fuerteventurából Frankfurtba tartó DE1403-as járata kénytelen volt megszakítani útját és leszállni Portugáliában (Faróban) egy randalírozó utas miatt.

A negyvenes évei elején-közepén járó férfi feltehetőleg ittas állapotban német nyelven, de francia akcentussal azt üvöltözte utastársainak, hogy Ti mind nácik vagytok! A férfi a személyzet többszöri figyelmeztetésére sem hallgatott el, és nem volt hajlandó a helyén maradni – adta hírül a Focus Online. A kapitány fenyegetése sem segített, aki így próbált hatni az utasra: „Üljön le a helyére és maradjon nyugton, míg meg nem érkezünk Frankfurtba, különben két órán belül a rendőrségen találja magát.”

A kép illusztrációForrás: AFP/Frank Duenzl

A kapitány beváltotta ígéretét. Mivel a férfi továbbra is zaklatta utastársait, úgy döntött, mielőbb megszabadul a renitens utastól. Leszállási engedélyt kért Faróban, ahol rendőrök szállították le a férfit a gépről, amit az utastársak lelkes tapssal ünnepeltek.

A Boeing 765-300-as gép fedélzetén 201 utas tartózkodott, akik az eset miatt jelentős késéssel érkeztek meg Frankfurtba. A randalírozó férfi azonban sokkal nagyobb kárt okozott saját magának, a kényszerleszállásért ugyanis könnyen lehet, hogy ötjegyű összeget kell majd fizetnie, és büntetőeljárás is indul ellene. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK