340 ezer forintot kértek az ebédért négy turistától

szték steak
Vágólapra másolva!
Velence nem először kerül be a hírekbe azzal, hogy az ottani éttermek brutális összeget számláznak a betérő vendégeknek. Most egy japán turistacsoport járt pórul, akik a Szent Márk tér közelében ültek be egy vendéglátóhelyre.
Vágólapra másolva!

A négy diák, akik a bolognai egyetemen tanulnak, összesen 1000 eurót, azaz mintegy 340 ezer frontot fizetett négy sztékért, egy sült halas tálért, ásványvízért és a felszolgálásért – írja a BBC. Három társuk valamivel jobban járt, ők egy másik éttermet választottak, de ők is 350 eurót (110 ezer forint) fizettek három tenger gyümölcsei tésztáért.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A botrány már a város polgármesterénél is kiverte a biztosítékot. Ő volt az, aki tavaly novemberben fösvénynek nevezett egy birminghami egyetemi előadót, amiért az sokallott egy 526 eurós számlát három főre (erről az esetről itt írtunk bővebben). Luigi Brugnaro most Twitter-üzenetében azt írta:

Az olasz média nem nevezte szóban forgó éttermet, de állítólag egy kínai nőé, és egyiptomi üzletvezetője van. Egy velencei lakossági csoport, a Gruppo 25 Aprile szóvivője szerint

azon a környéken az éttermek mindössze 1,1 százaléka van a helyiek kezében,

a történelmi központ egészében pedig ez az arány 50 százalék. Marco Gasparinetti az ígérte, Facebook-oldalukon figyelmeztetni fogják a turistákat a túlszámlázásokra, mert Velence és a helyiek jó hírét veszélyeztetik az ilyen túlkapások.