Megölt egy turistát a sétálni vitt oroszlán

2018.02.28. 14:08

Oroszlán marcangolt halálra egy fiatal nőt egy dél-afrikai rezervátumban a hatóságok által eddig nem tisztázott körülmények között.

A tragédia kedden történt a Dinokeng Rezervátumban, egy turistáknak fenntartott kis sátortábornál. A 22 éves nő, akit a nőstény oroszlán megtámadott, nem volt a tábor lakója, csak látogatóba érkezett oda egy barátjával.

Az oroszlánmenhelyként is szolgáló rezervátum és az ahhoz kapcsolódó sátortábor működtetője, Kevin Richardson azt írta szerdán a Facebook-oldalán, hogy egy tapasztalt kollégájával három oroszlánt vittek "sétálni". A vadállatok közül az egyik üldözőbe vett egy impalát, de végül a két kilométerre tartózkodó nőt támadta meg.

A ragadozókhoz való közeli kapcsolata miatt "oroszlánsuttogóként" ismert Richardson hangsúlyozta, hogy nem a rezervátumban szabadon kóborló oroszlánok egyike ölte meg a látogatót, és hogy a zártan tartott oroszlánok "sétáltatása" közben minden szabályt betartottak. Hangsúlyozta azt is, hogy a támadás ugyan a rezervátum területén, de a sátortáboron kívül történt. Az "oroszlánsuttogó" részben vadásztatási célra tenyésztett, leölés elől megmentett oroszlánoknak nyújt menedéket.

Kevin Richardson az egyik oroszlánjával:

Állatvédők szerint tenyésztett oroszlánokat nem lenne szabad kiengedni, mert az ilyen állatok elvesztették természetes félelemérzetüket, és ezért az átlagosnál veszélyesebbek az emberre. Ebben a hónapban az oroszlánok már felfaltak egy férfit a Dél-afrikai Köztársaságban, a Krüger Nemzeti Parkhoz közeli Hoedspruit magánrezervátumban, a hatóságok gyanúja szerint egy vadorzót.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK