Ezek a világ álomvárosai a fiatalok szerint

2018.03.05. 05:10

A Nestpick albérletközvetítő cég készített felmérést az ezredfordulós generáció körében arról, a világ mely városait tartják a legélhetőbbnek, legvonzóbbnak, legsokszínűbbnek. A felmérés során a lakhatási költségeket, az éjszakai élet minőségét, a munkalehetőségeket, a turizmus fejlettségét, az egyenjogúság, a bevándorlók és a másság iránti tolerancia szintjét vizsgálták, de olyan létfontosságú kérdésekre is kitértek, mint például a sör minősége vagy a fesztiválok színvonala.

A digitális bennszülötteknek vagy y-generációnak is nevezett fiatalok számára természetesen az internethozzáférés vagy a start-up vállalkozás elindításának körülményei is fontos tényezők, ha arról van szó, melyik várost választanák legszívesebben az otthonuknak.

Budapest a 37. helyen végzett a 110-es listán, a régióból csupán Prága és Bécs előzte meg, amelyek a 25., illetve a 26. helyen végeztek. A megkérdezettek szerint a magyar főváros erőssége a lakhatás, a sör és az éjszakai élet.

Kattintson a képre a galériához! Ez a tíz város a legvonzóbb a mai fiatalok számáraForrás: AFP/Charles Knox

Berlin elsősorban a toleranciájával, az új vállalkozások számára kedvező feltételekkel és a fesztiváljaival tűnik ki a világ többi városa közül. A második helyen végzett Montrealt is nyitott, toleráns légköre és pezsgő éjszakai élete teszi vonzóvá a fiatalok számára, míg a harmadik helyezett Londonban elsősorban az egyetemek színvonalát, a turisztikai lehetőségeket és a vállalkozások segítését emelték ki a válaszadók.

A képre kattintva láthatják az első tíz helyezettet, a teljes listát pedig itt olvashatják

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK