Étlen-szomjan buszoztak 16 órát a Ryanair jóvoltából

2018.03.09. 09:30

Terry Ronayne, 55 éves kenti férfi Londonból tartott a bulgáriai Plovdivba, ám az utazás abszurd fordulatot vett. A pilóta először közölte az utasokkal, hogy az erős havazás miatt Szófia felé kell kerülniük, majd amikor az időjárási viszonyok tovább rosszabbodtak, a repülőgép kénytelen volt leszállni Romániában, Temesváron, az utazás célpontjától mintegy 800 kilométerre.

„Utasítottak minket, hogy szálljunk le a gépről, és azt mondták, hogy az éjszakát egy szállodában töltjük, majd reggel, amikor az idő kitisztul, ugyanezzel a géppel továbbrepülünk Plovdivba – mesélte a férfi a The Sun Online-nak. Mint kiderült, ezt csak viccnek szánták. Szállodáról szó sem volt, csak a terhes, illetve kisgyerekes nőket helyezték el hotelben, a többi utasnak azt mondták, hogy várjanak. Ekkor éjjel fél kettő volt.

Plovdiv, ahová végül busszal jutottak el a Ryanair utasaiForrás: AFP/Alexey Vitvitsky

Mr. Ronayne és társai végül busszal – hóviharban, étlen-szomjan – jutottak el úti céljukhoz, 22 órával később. Ennek ellenére a Ryanair nem hajlandó kártérítést fizetni, mondván, hogy teljesítette vállalt kötelezettségét, és eljuttatta az utasokat a rendeltetési helyre. Ez igaz, ismeri el Mr. Ronayne, csakhogy közben nem volt mit ennünk, fáztunk, és még egy pohár vizet sem kaptunk.”

A Ryanair szóvivője azt nyilatkozta, hogy ha egy utazást az időjárási viszonyok miatt kell megszakítani, az utasoknak nem jár kártérítés, ám ha többletköltségeik merültek fel az útvonal megváltozása miatt, annak megtérítését kérvényezhetik a légitársaságtól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK