Sorsjegyes trükkel csalják ki a pénzt a turistákból

2018.03.12. 05:10

A módszer Gran Canarián tűnt fel először, majd Madeirán is terjedni kezdett. Az Európai Fogyasztói Központ felhívja a turisták figyelmét arra, hogy kerüljék a gyanús nyereményjátékokat, amelyek drága utalványok vásárlásával végződhetnek. Gyakran nem is teljesen kényszer nélkül.

A strandon vagy az utcán szólítják le a sétálókat azzal, hogy nem akarnak-e sorsjegyet venni. A dolog első hallásra ártalmatlannak tűnik, a „nyeremény” azonban nem más, mint egy bemutató séta valamelyik luxusszálláshelyen, ahová taxival viszik el a szerencsés delikvenseket. A helyszínen aztán minden eszközzel megpróbálják rávenni a turistákat, hogy vásároljanak utalványt, amely állítólag jutányos áron biztosít szállást az adott helyen. Az üzletet igyekeznek minél gyorsabban nyélbe ütni, hogy az áldozatoknak ne legyen idejük meggondolni magukat. Ha nincs náluk elég készpénz, készségesen elkísérik őket a legközelebbi ATM-ig.

Gran Canaria strandjain is árulnak hamis sorsjegyeketForrás: Gaál Csaba

Az ilyen komolytalan üzletkötés után nem élhetünk felmondási joggal. Az Európai Fogyasztói Központ felhívja az utazók figyelmét, hogy ne vásároljanak sorsjegyet az említett helyeken, ha pedig mégis ilyen helyzetbe keverednek, akkor ne írjanak alá semmilyen szerződést, és fenyegetőzzenek azzal, hogy kihívják a rendőrséget.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK