Ingyen pornó jár az osztrák falu lakóinak

Fucking Ausztria
City limit sign of Fucking, Austria
Vágólapra másolva!
Nem könnyű az élete az osztrák Fucking alig száz lakosának. A felső-ausztriai faluban folyton lába kél a helységnévtáblának, és részeg angol meg amerikai turisták verik fel a település csendjét. Kárpótlásul mostantól ingyenes prémium pornó jár a fuckingiaknak, kérdés, mennyire örülnek neki.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi néhány évben 10-15 helységnévtábla tűnt el, pedig a közösség betonozással, hegesztéssel és minden lehetséges lopásgátlóval igyekezett ellátni a táblákat, mivel – ahogy a polgármester fogalmazott – „hasznosabb dolgokra is tudnák költeni a pénzüket". Egy ilyen tábla 200 euróba (63 700 Ft) kerül, tizenöttel szorozva az már tényleg számottevő tétel egy száz főt sem számláló településnek.

Az elmúlt pár évben tucatnyi táblát loptak el Forrás: wikipédia/Tobias "Tomar" Maier

Ettől lesznek büszke fuckingiak

Mindennek az az átkozott c betű az oka. Pedig eredetileg, még a középkorban Fugging volt a falucska neve, aztán Fukingra változott, és végül valahogy becsúszott az a bizonyos c, ami

csak ezekben a mostani globális, internetes időkben kezdett kellemetlenné válni.

A Fucking (ejtsd: fuking) szó egyébként az égvilágon semmit sem jelent németül, valószínűleg egy bajor nemes nevéből ered, akit Fockónak hívtak.

Németül az égvilágon semmit sem jelent Forrás: AFP/Alexander Klein

Úgy látszik, a világ egyik legnagyobb pornóvideó-megosztó site-jának is szüksége van reklámra. Most azt találták ki, hogy a világ ötven témába vágó nevű települését örök időkre szóló prémium hozzáféréssel ajándékozzák meg. A szerencsés kiválasztottak között olyan helyek vannak, mint

La Vagina, Dildo, Petting, Condom, na és az osztrák Fucking.

A cég a promóciós videóban azt állítja, ezzel a felajánlással szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a települések lakói ismét büszkék lehessenek lakhelyük nevére. Hogy a fuckingiak örülnek-e az ajándéknak, egyelőre nem tudni.