Tobzódnak a nudisták Párizsban

2018.06.22. 15:53

Vasárnap tartják Párizsban az első naturista napot, de nem ez az első program, amely a francia fővárosban a nudistákat célozza.

Franciaországban nagy hagyománya van a nudizmusnak. Évente két millióan látogatják az ország nudista strandjait, de a naturisták nemcsak a vízparton hódolhatnak szenvedélyüknek – írja a Matador Network. Van olyan városi uszoda, amelyet hetente három éjszakára számukra nyitnak meg. Tavaly már étterem is nyílt, ahol a vacsora előtt le kell adni a ruhákat.

Kattintson a képre, és kukkantson be a nudista étterembe!Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

Idén májusban egy párizsi kortárs múzeum fogadott ruhátlan látogatókat. Ők a Viszály címet viselő, kortárs műveket felvonultató kiállítást tekinthették meg a Palais du Tokyóban a nyitás előtt.

Kattintson a képre, és nézze meg a Palais du Tokyo kiállításán készült fotókat!Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

Június 10-én a Point Ephémère nevű klubban lehetett táncolniuk a nudistáknak, vasárnap, azaz 24-én pedig megrendezik a naturizmus párizsi napját a város legnagyobb parkjában, a Bois de Vincennes-ben. Az elkerített részen meztelen jógával kezdődik a program, azután piknik következik. A szervezők tájékoztatása szerint  tavaly októberi piknikükre több mint 700-an látogattak el, ezen felbátorodva mostantól minden június utolsó vasárnapján megrendezik az eseményt.

Ha a képre kattint, megnézheti a Point Ephémère klub nudista diszkóját!Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK