Elönti a szemét a gyönyörű görög nyaralószigetet

2018.07.04. 10:47

Már régóta problémát okozott a szemét elhelyezése Korfun, most azonban súlyosbodik a helyzet.

Korfu (görögül Kérkira) az egyik legnépszerűbb görögországi célpont a turisták körében. Nem véletlenül: a Jón-tengeren fekvő sziget klímájának köszönhetően jóval zöldebb az Égei-tengeri társainál, miközben strandjai és történelmi nevezetességei legalább olyan szépek. Most azonban aggasztó hírek kezdenek érkezni a népszerű üdülőhelyről: az út mentén halmokban áll az illegálisan lerakott hulladék, sok helyen bűzlik a szemét, és rengeteg a légy is.

Korfu régóta küzd a szemételhelyezés problémájával, miután a fő lerakóhelye megtelt Temploniban. Az Európai Unióval egy új lerakóhely megnyitásáról döntöttek Lefkimiben, a helyiek azonban úttorlaszokkal akadályozták a kukásautókat abban, hogy oda vigyék a rakományukat. A nyári főszezon kezdetén így komoly gondok vannak az elhelyezéssel.

Becslések szerint mintegy 4 ezer tonna háztartási hulladék halmozódott fel a szigeten. A Telegraph arról ír, hogy a nagy utazási irodák nyomás alá helyezték a helyi önkormányzatot a probléma mielőbbi kezelésére. Korfu most az athéni kormánytól vár segítséget, hogy hajóval elszállítsák a felgyülemlett szemetet. Az illetékesek mindenesetre azt ígérik, hogy gyorsan rendezik a helyzetet, az utazási irodák pedig arról tájékoztatták a lapot, hogy nem terveznek útlemondásokat.

Nézzen képeket Korfuról az alábbi fotóra kattintva!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/robertharding/Neil Farrin/Neil Farrin

KAPCSOLÓDÓ CIKK