Fémrúddal ütlegelték a vendéget egy horvát szálláson

Split
Split történelmi belvárosa
Vágólapra másolva!
A brit Laura D. egy barátjával utazott Horvátországba nyaralni. Splitben foglaltak szállást, ám az Ana Hostel elnevezésű apartman már az első pillanatban csalódást keltett. Az volt az érzésük, hogy egy magánlakásról van szó, amelyet illegálisan adnak ki turistáknak. Az utolsó spliti napjukon aztán a nyaralás igazi rémálommá változott.
Vágólapra másolva!

A két brit állampolgár délelőtt 10:30-kor akarta elhagyni a szállást. Ekkor a tulajdonos közölte velük, hogy fél óra késésben vannak az előírt időponthoz képest, ezért többletdíjat kell fizetniük. Laura igazságtalannak érezte a követelést, mivel korábban nem kaptak tájékoztatást semmi ilyesmiről, ezért nem volt hajlandó kifizetni a „büntetést”. Sőt ragaszkodott hozzá, hogy hívják ki a rendőrséget, döntsön a hatóság az ügyben.

Split történelmi belvárosa Forrás: AFP/ Hemis.Fr

Erre a szállásadó barátnője, aki egyúttal a takarítónő is volt, rázárta az ajtót a két turistára. Nem sokkal később a tulaj egy másik férfi társaságában nyomult be a lakásba. Az ismeretlen férfi azon nyomban Laura útitársára támadt,

a takarítónő pedig Laura fejét kezdte ütlegelni egy fémrúddal.

„Felhasította a fejbőrömet” – nyilatkozta Laura D. a Reisereporter magazinnak.

Végül egy másik vendég lépett közbe, aki kicsavarta a horvát nő kezéből a fémrudat. A több helyen vérző Laurát kórházba vitték, megröntgenezték, és összevarrták a sebeit. Kiderült, hogy a felületi sérüléseken túl kéztörést is szenvedett.