Nagy, kicsi, vékony, vastag?

párna alvás ágy
Vágólapra másolva!
Ha egy szállásadó ügyel a tisztaságra, akkor az már önmagában meghatározó előrelépés az elégedett és visszatérő vendégek irányába – derült ki a Szállás.hu és a Lakáj Textil közös kutatásából. A felmérés keretében arra is meglett a válasz, hogy a kényeztető és nyugodt alváshoz milyen paraméterekkel kell rendelkeznie az ágyban található kiegészítőknek a vendégek szerint.
Vágólapra másolva!

A Szállás.hu rendszeresen elemzi a több százezer vendég által küldött és folyamatosan bővülő szöveges értékeléseket. A kapott eredmények alapján egyértelműen kirajzolódnak az ideális szálláshely főbb jellemzői. „A kimagasló, 5 csillagos értékelések három legfontosabb visszatérő eleme a vendéglátó kedvessége, az ajánlatban leírtak és a valóság összhangja, valamint a szálláshely makulátlan tisztasága” – mondta Keresztes Nóra, a Szállás.hu marketingmenedzsere.

A tisztaság tehát egyike a három legfontosabb tényezőnek abban, hogy elégedett legyen a szállóvendég,

amit a Szállás.hu és a Lakáj Textil által több mint 1000 szállóvendég körében végzett friss online kutatás is visszaigazolt. A tisztaság mellett a felmérés ugyanakkor azt is vizsgálta, hogy melyek az ágyban használatos textíliák ideális paraméterei a vendégek szerint.

Mindenki másképp szeret aludni

Az utazók közel kétharmada igényli a kis- és nagypárnát együtt, 22 százalékuk szerint viszont elég egy kisebb, míg 15 százalékuk szerint egy nagyobb vánkos. Ugyanakkor minden századik vendég számára felesleges a fej alá való, ők nem használnak párnát az alváshoz.

Forrás: Shutterstock/ puhhha

„Arra is kíváncsiak voltunk, vajon a vékony vagy inkább a vastag párna a kedvelt. Úgy tűnik, hogy e tekintetben kicsivel ugyan, de inkább a vastagabb a népszerűbb, a válaszadók 56 százaléka ugyanis ezt részesítette előnyben” – mondta Hoffmann János, a Lakáj Textil Kft. tulajdonos ügyvezetője. A szakember hozzátette,

a matracok állagát tekintve a kemény a kedveltebb,

a puhább verziót a vendégek mindössze 30 százaléka választotta.

Az ágynemű esetében szintén alapvető elvárás a makulátlan tisztaság, ezen felül pedig a puhaság és a kellemes illat a megnyerő, míg a paplannál ezek mellé még a könnyedség társul elvárásként. A szállodákban elhelyezett törölközők esetében a (tiszta) fehér a nyerő, ami alapanyagát tekintve lehetőség szerint 100%-os pamut.