Részeg volt a főpilóta a repülés előtt

Air india Boeing 777
Vágólapra másolva!
Az indiai légiközlekedési hatóság három évre felfüggesztette az Air India állami légitársaság műveleti igazgatójának, a cég egyik vezető pilótájának repülési engedélyét, mert kétszer is megbukott az alkoholteszten repülés előtt.
Vágólapra másolva!

Arvind Katpaliát a London-Újdelhi járat indulása előtt szondáztatták meg vasárnap. A pilóta vitatja az alkoholszonda által mutatott eredményt,

azt állítja, hogy nem ivott,

és a veszteséges cég belső viszályainak áldozata. A pilóta elmondta, hogy kétszer fújatták meg vele a szondát 20 percen belül, és a második teszt eredménye magasabb lett, mint az elsőé.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/BriYYZ

Katpalia nem először került bajba alkoholfogyasztás miatt. Tavaly három hónapra felfüggesztették, mert állítólag nem volt hajlandó megfújni a szondát.

"Délután fél kettő volt, csak egy istenverte elvetemült alkoholista szokott lerészegedni délután fél kettőig" - háborgott Katpalia.

- hangoztatta.

A pilóta szerint az Air Indiánál mindenki mindenkivel háborúzik, és ő is célponttá vált. Tavaly augusztusban az Air India pilótáit képviselő egyik szakszervezet panaszt nyújtott be Katpalia ellen a bíróságon, azt követelve, hogy határozottan lépjenek fel ellene a kihagyott alkoholtesztek és más viselkedésbeli problémák miatt.