Egész éjszakára magára hagyta rokkant utasát egy légitársaság

2018.12.05. 15:46

Vizsgálatot indított az American Airlines, miután egy rokkant utasát egész éjszakára magára hagyta a repülőtéren.

A 67 éves Olimpia Warsaw az American Airlines egyik járatával szeretett volna eljutni Detroitba Chicago O'Hare repülőteréről. A rokkant nőt, aki Parkinson-kórban és cukorbetegségben szenved, a kapott gyógyszerektől pedig nehezen kommunikál, kerekesszéken vitték el a beszállókapuhoz, a járatot azonban törölték.

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock/ cunaplus

Az őt kísérő repülőtéri alkalmazott felajánlotta neki, hogy egy szállodában elszállásolják, de már nem volt hajlandó elvinni őt, mert lejárt a munkaideje. Így magára hagyta a mozgásképtelen nőt, akinek az arra járó utasoktól kellett segítséget kérnie, hogy vécére mehessen. Olimpia Warsaw az egész éjszakát a repülőtéren töltötte.

Az American Airlines elismerte, hogy hibázott, és bocsánatot kért – írja a Travel Mole. A légitársaság vizsgálatot indított a chicagói csapatában, és a földi kiszolgáló céggel kapcsolatban, aki a kerekesszék-szolgáltatást nyújtja számukra az O'Hare repülőtéren. Addig is azonban olyan eljárási rendet foganatosítottak, amely biztosítja, hogy ilyen eset többé ne fordulhasson elő.

KAPCSOLÓDÓ CIKK