A Wizz Air is lebukott az áremeléssel

Wizz Air festés
Vágólapra másolva!
A Ryanair után a Wizz Airről is kiderült, hogy mindenféle kommunikáció nélkül megemelte a mindössze novembertől hatályos díjait.
Vágólapra másolva!

Hétfőn számoltunk be arról, hogy a Ryanair titokban árat emelt. Ennek értelmében a legfeljebb 10 kg-os kisbőrönd feladásának díja 8-10 euró/fontról 10-12 euró/fontra nőtt, az elsőbbségi beszállásé pedig 6-8 euró/fontról 6-10 euró/fontra. Most a Wizz Airről derült ki, hogy – mindenféle kommunikáció nélkül – szintén emelték a díjaikat, ráadásul jobban, mint ír versenytársuk.

Forrás: Wizz Air/Arpad Foldhazi

A Wizz Air – a Ryanairhez hasonlóan – november 1-jétől szigorította a kézipoggyászok felviteli rendjét. Akkortól kezdve az elsőbbségi beszállással (priority) nem rendelkező utasok csak egy legfeljebb 40x30x20 cm-es kis táskát vihetnek fel, a legfeljebb 10 kg-os kisbőröndjüket pedig 7 és 12 euró közötti áron adhatták fel attól függően, hogy főszezonban vagy azon kívül utaznak.

Ezt az árat most főszezonon kívül 9-24 euróra, főszezonban 12-27 euróra emelték

derül ki a társaság díjszabásából. (A feladott poggyászok pontos díját a Wizz Airnél csak a foglalás időpontjában közlik az utassal; az elvileg a kereslet függvényében változik, de ezt ellenőrizni lehetetlen.)

Az elsőbbségi beszállás díja is nőtt, igaz, kisebb mértékben: 5-12 euróról 5-17 euróra. A Wizz Air január 11-i hatállyal módosította a díjait – derült ki a társaság válaszából, amelyet az Airportal.hu kérdésére küldött.