Ennyit költenek idén a magyarok nyaralásra

magyar nyaralás
A legtöbb magyar idén is Siófokra megy nyaralni
Vágólapra másolva!
Egy felmérés szerint a magyarok idén többnyire ugyanazokat az úti célokat keresik, mint tavaly, de átlagosan többet hajlandók költeni a szállásra. Siófok és Róma újból tarol, a népszerű úti célok tekintetében nem történt jelentős változás.
Vágólapra másolva!

Belföldön továbbra is Siófokra kíváncsiak a legtöbben, akárcsak tavaly. Budapest viszont hátrébb szorult a második helyről, 2015 nyarán ugyanis Balatonfüred szállásai a második legkeresettebbek. A jelentős fürdővárosok többsége idén is a top 10 úti cél között van.

A legtöbb magyar idén is Siófokra megy nyaralni Forrás: Flickr/Korom

Ami a külföldi nyaralást illeti, a magyarok körében továbbra is Olaszország, azon belül is

Róma az első számú kedvenc.

A horvát tengerpart városai, Dubrovnik, Poreč és Rovinj a tavalyi nyárhoz hasonlóan idén is a top 10-ben vannak, akárcsak az olyan európai nagyvárosok, mint Párizs, Barcelona vagy London.

Többet fizetünk, és hosszabb időre utazunk

A trivago. hu weboldal tavalyi adatai szerint az összes szálláskeresést figyelembe véve 2014 nyarán a magyarok átlagosan 26 500 forintot (2 fő/éj) voltak hajlandók szállásra költeni. A hosszabb, minimum egyhetes nyaralások esetében a szállásra szánt összeg (amennyiért a szálláskeresők átlagosan megtekintettek egy ajánlatot) 217 500 forint volt. Bár az ár még mindig a leggyakrabban használt keresési feltétel, ezúttal valamivel többet szánunk szállásra. Éjszakánként két főre 27 300 forintot, hosszabb kikapcsolódás esetén pedig átlagosan 262 600 forintot áldozunk kosztra és kvártélyra.

A magyarok kedvenc úti célja Róma Forrás: Flickr/Heribert Pohl

A nyaralással eltöltött idő is megnőtt tavalyhoz képest. 2014-ben átlagosan 3-4 napra kerestünk szállást, míg idén 5-6 nap a pihenésre szánt idő.

Idén ezekre a belföldi helyekre utaznak a legtöbben:

Ezek az idei kedvenc hazai úti céljaink Forrás: Trivago

Ezek pedig az idei külföldi kedvenceink:

Ezek az idei kedvenc külföldi úti céljaink Forrás: Trivago