Nézze meg Magyarországot úgy, ahogy még nem láthatta

Magyarország madártávlatból
A makói Hagymatikum
Vágólapra másolva!
2014 karácsonyán az Origo és az OzoneNetwork TV Magyarországon elsőként készített szinte csak drónnal forgatott, négyszer 50 perces dokumentumfilmet, amely a Magyarország madártávlatból címet kapta. Jó hír, hogy öt vadonatúj résszel folytatódik a filmsorozat, a bemutató szombat este lesz az OzoneNetwork TV-n.
Vágólapra másolva!

A filmsorozat írója, szerkesztője és rendezője, Bárány Róbert imádja Magyarországot.

Akik megtekintik az öt új epizódot, bizonyára egyetértenek velem ebben.

Ilyen gyönyörű filmet ugyanis csak az tud készíteni, aki szerelmese a szülőhazájának, a valóban gyönyörű Magyarországnak.

Kiskőrös belvárosa és a katolikus templom Forrás: Origo

Ez Magyarország első, drónnal forgatott egész estés ismeretterjesztő filmje. Az előzmények 2014 decemberére nyúlnak vissza.

Ekkor került képernyőre a sorozat első négy része.

Az alkotók akkor Budapest, Eger és a Bükk-hegység, Pécs és a Mecsek, illetve a Balaton-felvidék felett forgattak. A sorozat átütő sikert aratott, tényleg csak az volt a kérdés, hogy mikor készül el a folytatás.

A makói Hagymatikum Forrás: Origo

"A sorozat célja az volt, hogy megismertessük az országot, a lakóhelyünket az itt élőkkel" - mondta el Bárány Róbert.

Sok reakció szólt a büszkeségről is, de akadt olyan néző, aki vitatkozott velünk. Később erre egy másik reakció érkezett. Az egésznek az lett a vége, hogy az emberek értelmes diskurzusokat folytattak egymással. Ennek azért is örültem, mert nagyon jó dolognak tartom, ha a nézők ilyesfajta dolgokról cserélnek eszmét. A Magyarország madártávlatból első négy része azt is elérte, hogy a magyar emberek odafigyeljenek saját országukra, és törődjenek is azzal."

Papi-féle szélmalom Hódmezővásárhely külterületén Forrás: Origo

A most bemutatott újabb öt rész a Zempléni-hegységben és Abaújban, a Dunakanyarban, Közép-Dunántúlon (Veszprém, Fejér és Komárom-Esztergom megyében) Északnyugat-Dunántúlon (Győr-Moson-Sopron megyében), valamint a Dél-Alföldön (Csongrád és Bács-Kiskun megyében) készült el.

A Holt-Tisza ága Lakitelek-Tőserdőn Forrás: Origo

A sorozat (amelynek operatőre Lőrincz Mátyás, utómunka-rendezője pedig Szekeres Zoltán volt) felülről mutatja meg az országot, úgy, ahogy még sosem láthattuk. A narrátor Mihályi Győző, ő meséli el az adott területekhez, tájegységekhez köthető vicces, felemelő, szívszorító vagy éppen sötét történeteket, legendákat.

A bemutatók időpontjai:

December 24. 20:00 Magyarország madártávlatból: Dunakanyar
December 24. 21:00 Magyarország madártávlatból: Zemplén
December 25. 20:00 Magyarország madártávlatból: Közép-Dunántúl
December 25. 21:00 Magyarország madártávlatból: Dél-Alföld
December 26. 20:00 Magyarország madártávlatból: Északnyugat-Dunántúl