Szédítő függőhíd az Alpok tetején

A legmagasabb függőhíd Európában, Titlis, Svájc
Vágólapra másolva!
Európa legmagasabb függőhídja nyílt meg szombaton Svájcban 3041 méter magasan. A 98 méter hosszú, 91 centiméter széles hídról félelmetes látvány nyílik az alatta lévő, 500 méteres mélységre.
Vágólapra másolva!

A Titlis Engelberg síparadicsomban megnyílt függőhíd 3041 méter magasan van a tengerszint felett, ezzel Európa legmagasabban lévő ilyen építménye. A látogatók számára szombaton nyílt meg a látványosság. A függőhíd építése 1,5 millió svájci frankba (352 millió forintba) került - írja a Spiegel. Néhány elemét és a betont helikopterekkel kellett a helyszínre szállítani.

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A híd óriási élmény lesz a rajta áthaladóknak, akik lefelé 500 méteres mélységben gyönyörködhetnek, előre tekintve a Közép-Svájcban található Titlis-hegy déli oldalát láthatják, de tiszta időben akár Olaszországot is megpillanthatják. Az átkelés teljesen biztonságos, nem lehet leesni róla - állítják az építők, noha odafent nem ritkák a 200 km/órás széllökések sem.

A híd akkor lesz nyitva, amikor a Titlis-hegyi felvonó is, ám a szervezők figyelmeztetnek arra, hogy rossz idő esetén lezárják. Az átkelés ingyenes lesz azoknak, akik oda-vissza megveszik a hegyre a felvonójegyet. A szervezők szerint a legnépszerűbb a nyári hónapokban lesz a függőhíd.

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Nézzen további képeket az alábbi videón!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=TFYLGT4NXp4AcHJO