Vágólapra másolva!
A Machu Picchuról készített 16 gigapixeles fotó után újabb óriás felbontású kép bukkant fel, ezúttal a világ legmagasabb hegyéről. A Mount Everestről készített fotóval a szerző szándéka az volt, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozásra.
Vágólapra másolva!

A kétmilliárd képpontból összeálló, azaz 2 gigapixeles fotót 477 képből illesztette össze David Breashears - írja a Mail Online. A szerző nonprofit szervezetének a GlacierWorksnek az volt a szándéka az alkotással, hogy felhívja a figyelmet arra a hatásra, amelyet a globális felmelegedés okoz a területen. A csapat "akkor" és " most" típusú képeket is készít, hogy bemutassa az 1921 óta bekövetkezett változásokat a tájon.

A képen a Khumbu-gleccser látható, amelyet a hegymászó-fotográfus 2012 tavaszán fényképezett le a Pumori kilátóból, a Mount Everest mellett. A nagyfelbontású változatot az alábbi fotóra kattintva lehet megtekinteni, és az egérrel lehet ránagyítani a kiválasztott részletekre. A Machu Picchuról készített16 gigapixeles képet pedig itt megtekintheti.

Forrás: Glacier Works
Kattintson a képre a nagyfelbontású változatért!