Nudista strand és kemping nyílik Gárdonyban

balaton, nudista, strand, stég rovat, Balatonberényi nudista kemping és strand
Vágólapra másolva!
A balatoni, a délegyházi, illetve a szegedi nudista strandok után újabb naturista létesítmény nyílik az országban, a Velencei-tónál, Gárdonyban. 
Vágólapra másolva!

A Velencei-tóra már a 80-as években is sok nudista járt, főként azok, akiknek az elsőszámú hazai naturista strand, a délegyházi messze volt. Kezdetben a Cserepes szigeten, a pákozdi nádasban, majd a Gárdonyi-félszigeten találták meg az ideális helyszínt, és az azóta eltelt 29 évben töretlen a naturista strand népszerűsége. Előfordult, hogy több ezer ember zsúfolódott össze a szűk területen - mondta a Fejér Megyei Hírlapnak Nagy György, a naturista kemping megálmodója.

A naturisták eredeti partszakaszát az önkormányzat időközben értékesítette, ezért a vállalkozó új területet keresett, és végül a gárdonyi kemping megnyitása mellett döntött. A kezdeti időszakban elsősorban külföldi vendégek érkeztek a tó partjára, de a vállalkozó szerint ma már akkora a hazai nudisták tábora, hogy a magyar vendégekre is lehet alapozni.

Mi a Balaton partján június közepén próbáltuk ki a berényi nudistrandot, ahol a strandolóktól azt is megtudtuk, hogy fürdőruhát viselni naturista strandon az etikett megszegését és a kezdeti bizalom lerombolását jelenti. Hogy kijátszható-e a dress code, ide kattintva kiderül.