A víz alatti repülés is egyre menőbb

víziszárny, subwing
Vágólapra másolva!
Írhatnánk azt is, hogy "a subwing az új wakeboard", de a hipertrendi és hiperfitnesz beavatottakon kívül nem biztos, hogy sokan értenék, miről beszélünk. A lényeg, hogy a nyár új sporteszközével a víz alatt lehet repülni. Igen: repülni, igen: víz alatt. 
Vágólapra másolva!

Forrás: Subwing.com

"Végy két repülőszárny-formájú deszkát, kösd össze egy slag darabbal, és már meg is vagy" - valahogy így okoskodhatott a norvég feltaláló, Simon Sivertsen, aztán a gondolatot tett követte. A szárnyakra kötél kerül, aminek a másik végét egy motorcsónak vonóhorgára kötik, merthogy a vízi eszköz sebességét a robbanómotor lóerői adják, ahogy a wakeboardnál is. Ha minden együtt van, már húzhatjuk is a búvárszemüveget, és merülhetünk a víz alá. Az első próbák után persze sokat finomodott a kezdeti verzió, a deszkát felváltotta az üvegszál, a slaggot egy spéci flexicső, de a lényeg ugyanaz maradt.

Az élmény egyébként tényleg klassz lehet, a lenti videót látva már szinte nekünk is kedvünk támadt kipróbálni a dolgot, bár tegyük hozzá, erre egyhamar nem fog sor kerülni, tekintettel a kicsit borsos, 160.000 forintos árra. (Bár reménykedhetünk abban, hogy ez később, ha sorozatgyártásra kerül a dolog, olcsóbb lesz.) Maga a művelet mindenesetre egyszerűnek tűnik: csak a szárnyakba kell kapaszkodni, és már suhanhat is az ember a zátonyok fölött, az irányítás meg a két külön mozgatható szárnyrész csavargatásával megoldható.

Ha ennyi nem volt elég kedvcsinálóként, kattintson a videóra!