Elhoztuk az ezüstöt a Média Regattáról

Média Regatta, Balatonaliga 2012. augusztus
Vágólapra másolva!
Végre egy igazi, szeles túrafutamon van túl a VI. Balaton Regatta amatőr vitorlásverseny-sorozat mezőnye. Az aligai futamon 81 hajó startolt el, az erős szélben pedig bizony szükség volt a vitorlázás műfajának gyakorlati tudására is. A futamon, mely az V. Média Regatta is volt egyben, egy érdekes mágia is szerephez jutott. Persze nem ennek köszönhetően lett az [origo] csapata a második.
Vágólapra másolva!

Forrás: balatonregatta.hu
A széllel tényleg nem volt gond, tette a dolgát


Az 'erős szeles menők versenyének' nevezte a szombati balatonaligai túraversenyt Dániel Gábor a verseny igazgatója, aki szerint ezen a futamon végig a technikai tudás volt a döntő.
Erős háromnegyedes széllel rajtolt a mezőny, s mivel itt nincs három perces szabály (általában az előkészítő jelzéstől rajt lövés után 3 percig tiltott a spinakker és a genakker használata- szerk.), a mezőny többsége azonnal spinakkert húzott. Az első hét kilométeres szakaszt háromnegyedes szélben gyorsan megtették a versenyzők, majd a következő nyolc kilométeres cirkáló szakaszban szerepet játszott a széltaktika is.
Majd tovább erősödött a szél, és amikor már a közel 50 kilométeres óránkénti sebességet is elérte, kénytelen volt a versenyből kiállni az addig élen járó Gardazzura. A harmadik, hátszeles szakaszt az igazán jó hajók hátszélvitorlával tették meg.

Maradj csendben, ne mozogj és figyeld az időt!
Habár volt néhány vitorlaszakadás, és talán figyelmetlenségből akadó ütközés is a futam során, de még így is 64 hajó teljesítette a versenyt.
"Eddig életemben mindössze egy teniszversenyt nyertem, most pedig egyből két érem is itt lóg a nyakamban" - értékelte a versenyt Újvári Miklós, a Világgazdaság felelős szerkesztője, aki a Pilsner Úr fedélzetén először vett részt a Média Regattán. Nemcsak hogy részt vettek a versenyen, de mindjárt meg is nyerték azt, illetve a Yarstick II. osztály küzdelmét is Ligeti Zoltán kormányzásával. Pedig Újvári Miklósnak saját bevallása szerint nem volt könnyű betartani a rá kiszabott feladatokat, mely szerint legyen csendben, ne mozogjon, és még az időt is figyelje.

A Média Regattán többek között az [origo] csapatán kívül, a zipp.hu, a Népszava, a nol.hu, az Explorer Magazin, és a Yacht Magazin- Juventus Rádió közös csapata is részt vett.

Forrás: balatonregatta.hu
Mi még ekkor nem sejtettük, amit Danny Blue már igen




Danny Blue megjósolta, hogy másodikak leszünk
A versenyen ugyanis nemcsak az erős szél, de az ismert mentalista, Danny Blue is okozott bőséggel izgalmakat. Danny már egyszer megtippelte előre a két évvel ezelőtti foci világbajnokság eredményét, és most a Regattával is ugyanezt tette. A nagy és akkor még némileg kétkedő nyilvánosság előtt még reggel dobozba zárta, majd lelakatolta a végeredményt, a kulcsot pedig a verseny egyik főrendezőjére bízta. A dobozt a mindenki által egész nap jól szemmel tartott rendezvénysátor egyik tartó oszlopára húzta fel.

Az eredményhirdetés után már tényleg mindenki kíváncsi volt Danny tippjeire. A lelakatolt dobozból gyorsan előkerült az a cetli, amelyről kiderült, hogy nemcsak a végső sorrendet találta el, de még azt is, hogy a Gardazzura technikai hiba miatt kényszerül majd kiállni. A résztvevők azóta is csak találgatják, hol lehetett ebben a trükk. Mi meg tudjuk, hogy korrekt módon megdolgoztunk az ezüstért.

A futamok eredményei:

Yardstick I. kategória:
1. Kék Fény (kormányos: Hajdu Róbert)
2. 8One (Kulcsár Sándor)
3. Lábad X (Lábadi Zsolt)

Yardstick II. kategória:
1. Világgazdaság- Pilsner Úr (Ligeti Zoltán)
2. Origo-La Vella (Tisóczky Ferenc)
3. Player.hu-Dolce Vita (Novák Csaba)

YardstickIII. kategória
1. Süvölvény (Dr. Mikó Dénes)
2. SlimJim (Kövendi Dénes)
3. Hablaty (Stankovics Réka)

Média Futam:
Yardstick I. 1.helyezett: Szallas.hu-Fram (Nagy Albert)
Yardstick II.1. helyezett: Világgazdaság-Pilsner Úr