Halas-fröccsös piknik a Római parton

Hal és bor mini fesztivál a Római parton 2012. aug.23-26.
Vágólapra másolva!
Még az ősz beköszönte előtt, a hal és bor ünnepének szentelhetjük az utolsó nyári hétvégét a Római parton. A mini fesztivál magyar halételeit az ország legjobb boraival öblíthetjük le. A parton sok ínyencség mellett lesz halászléfőzés, harcsapaprikás bográcsban, fenséges nedűk és négy napon át tartó családi és gyermek programok.
Vágólapra másolva!

Forrás: www.halesbor.hu

A Római part mindig is elképzelhetetlen volt a frissen sült hal és jéghideg fröccs nélkül. A városszerte híres dunaparti sétányon évtizedek óta minden asztalnál találkoznak, s együtt töltik be az élményt a part vendégei számára. Az ingyenes Hal és Bor a Parton mini fesztivál keretein belül a sokak által kedvelt páros változatos fajtáit kóstolhatja a közönség augusztus 23. és 26. között.

Minden halételhez passzol egy bor
Magyarország legjobb borászatai költöznek egy hosszú hétvégére a partra, ahol az ország híres tájegységeinek halételeihez és halászléihez párosítják kiváló boraikat. A bográcsokban fő majd bajai és paksi halászlé, de harcsapaprikás túrós csuszával, haltepertő és sült halak is kerülnek majd a tányérokra. Terítéken még a magyar konyha tradicionális fogásai: gulyásleves, birkapörkölt, pacal pörkölt csülökkel és még sok finomság.

Forrás: www.halesbor.hu

A nyár utolsó hétvégéjén vár a part a Rozgonyi Piroska utca végében, családi és gyermek programokkal, hajózással egybekötött romantikus borkóstolóval, utcazenével és igazi dunaparti hangulattal.

Kóstoltató pincészetek:

Tokaj-Hétszőlő
Frittmann Borászat - Soltvadkert
Mészáros Borház - Szekszárd
Royal Tokaji
Gere Tamás & Zsolt - Villány
Figula pincészet - Balatonfüred
Heimann Családi Birtok - Szekszárd
Laposa - Badacsony
Kiss Gábor pincészete - Villány
Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok - Eger
Gál Tibor - Eger
Nyakas Pince - Tök