Hévíz az ország kedvenc települése

Hévíz, hévízi tó
Vágólapra másolva!
Nemrégiben ismét hazánk legnépszerűbb településének választották Hévízet, és nemcsak azért, mert ott található a világ legnagyobb fürdésre is alkalmas természetes gyógytava. Mindez köszönhető annak is, hogy folyamatosan fejlődik a város, fejlesztették a kerépárutakat, turisztikai szempontból pedig valóban pezsgő atmoszférát kínál vendégeinek.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

A Központi Statisztikai Hivatal eredményei szerint Hévíz igencsak magasan nyert, hiszen 2011-ben 990 980 vendégéjszakát regisztráltak a helybéli vendéglátók, ami harmadával több, mint amennyit a második helyezést elért Hajdúszoboszlón számláltak. Az is kiderült a felmérésekből, hogy több mint a fele azoknak, akik a balatoni városban vendégként megjelennek, hazai turista. Mi a titok?

A helyi önkormányzat mindig is kiemelten foglalkozott a marketinggel, és ebben nyilvánvalóan támogató lépés az is, hogy a sármelléki Hévíz-Balaton Airport hamarosan újabb és újabb járatokat fogadhat majd, így légi úton is egyre inkább elérhető a település, ezzel remélhetőleg növelve a külföldről érkezők számát is.

Természetesen sokan vannak, akik nemcsak pihenni, kikapcsolódni, de gyógyulni is szeretnének - ezt garantálja a város 200 éves gyógyászati hagyománya. A híres tóban való fürdőzés önmagában is természetes és hatékony megoldás a regenerálódásban, és ezt egyre többen fedezik fel azok közül, akik végre az egészségtudatosság útjára lépnek. A városban a szálláshelyek kínálata gazdag, ahogyan a vendégekre váró kényeztetés is elsőrangú. Hévíz tényleg elmondhatja: náluk a vendég az első!