A GE nyeresége 42 százalékkal csökkent

Vágólapra másolva!
Az amerikai General Electric (GE) adózott eredménye 42 százalékkal, bevétele 20 százalékkal csökkent a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, jelentette a magyarországi érdekeltségekkel is rendelkező cégcsoport pénteken.
Vágólapra másolva!

A sugárhajtóműtől villanykörtéig szinte mindent gyártó, médiabirodalmat működtető és pénzügyi szolgáltatásokat is nyújtó vállalatóriás 2,49 milliárd dollár adózott eredményt ért el, bevétele pedig 37,8 milliárd dollár volt július és szeptember között, szemben az egy évvel korábbi 4,31 milliárd dolláros nyereséggel és 47,2 milliárd dollár bevétellel.

Az átszervezés költségeit és más egyszeri tételeket leszámítva egy részvényre 22 cent nyereség jut, ami ugyan 2 centtel több annál, amire az elemzők a Reuters körkérdése alapján számítottak, a bevétel azonban közel 2 milliárd dollárral kevesebb lett a vártnál.

A legnagyobb mértékben, éves szinten 87 százalékkal a pénzügyi üzletág nyeresége csökkent. Ezt némileg ellensúlyozta, hogy a GE iparvállalatainak nyeresége 4 százalékkal nőtt, energetikai üzletágának adózott eredménye 11 százalékkal nőtt, az NBC Universal médiacsoport 13 százalékos nyereségnövekedést ért el, és 149 százalékkal növelte adózott eredményét a fényforrások, háztartási berendezések, valamint túlfeszültségvédő eszközök és rendszerek fejlesztésével, gyártásával, értékesítésével és forgalmazásával foglalkozó ágazat (Consumer and Industrial), amelynek európai regionális központja Budapesten működik.