Enyhe pozitív korrekció a BÉT-en

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 21,12 pontos emelkedéssel, 26 790,75 ponton nyitott pénteken. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,08 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

A nyitásban megnyugvást, enyhe pozitív korrekciót vártak a BÉT-en azelemzők, ugyanakkor felhívták a figyelmet a piac törékenységére, a továbbra is pesszimista, és jelentősen ingadozó nemzetközi hangulat miatti bizonytalanságra.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője enyhe pozitív korrekcióra számít az elmúlt napok veszteségei után. Ugyanakkor felhívta a figyelmet a nemzetközi piacok hangulatingadozásaira, ami törékennyé teszi a magyar piacot is. Az Egist illetően az elemző enyhe erősödésre számít, tekintettel a gyógyszergyár pénteken közzétett gyorsjelentésében fellelhető pozitívumokra.

Hasonlóan vélekedett Farkas Róbert, a Raiffeisen Bank elemzője. Elmondta: pozitív nyitásra és az Egis részvényárfolyamának erősödésére számít, ám a bizonytalanságra ő is felhívta a figyelmet. Említést tett az amerikai piacok gyengélkedéséről, illetve a jelentős eladási nyomásról. Úgy vélte, amíg a dollár gyenge nincs ok az aggodalomra, de ha az amerikai valuta erősödni kezd, kedvezőtlen fordulatot vehetnek az indexek.