Nőtt a Neo FM tulajdonosának vesztesége

Vágólapra másolva!
Az év első kilenc hónapjában elért félmilliárd forintos konszolidált veszteségről számolt be csütörtökön közzétett gyorsjelentésében az Econet.hu. A cégcsoport szerint az éves eredményt a sikeres költségcsökkentés mellett a csütörtökön indult új kereskedelmi rádióval bővülő média üzletág teljesíménye határozza majd meg.
Vágólapra másolva!

Az év első háromnegyedében 521,7 millió forint volt az Econet.hu Nyrt. konszolidált vesztesége, szemben a múlt év hasonló időszakában elkönyvelt 248 millió forint veszteséggel - közölte az Econet.hu a BÉT honlapján csütörtökön. A gyorsjelentés 1,27 milliárd forint árbevételről számolt be, ami 31 százalékkal marad el a tavalyitól.

A készpénztermelő képességet mutató, kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) mínusz 113,6 millió forintról mínusz 499,4 millió forintra változott. Az egy - 100 forint névértékű - részvényre jutó veszteség 5,14 forintról 10,54 forintra emelkedett.

A gyorsjelentés megjegyzi, hogy a költségcsökkentő és hatékonyságnövelő intézkedések eredményeként a harmadik negyedévben 200 millió forinttal csökkentek a ráfordítások a második negyedévhez képest.

A cégcsoport hangsúlyozza, hogy 2009 harmadik negyedévére szinte teljesen beért a költségcsökkentő és hatékonyságnövelő intézkedések hatása, a csoportszintű költségek 2009 első és második negyedévéhez képest több mint 200 millió forinttal csökkentek. A 2009-es teljes évi eredményesség szempontjából alapvetően a média üzletág további teljesítménye lesz meghatározó - áll a jelentésben.

Az üzletág új tagja, a Neo FM nevű kereskedelmi rádió csütörtök hajnalban kezdte meg adását az addig a Sláger Rádió által használt országos frekvencián.

Szerdán jelentették be, hogy csaknem 15 százalékos részesedést vásárolt az OTP Bank az Econetben. A tranzakció még júliusban, hónapokkal az ORTT októberi, a frekvenciapályázatok győzteseiről meghozott döntése előtt zajlott le. Az OTP csak befektetési szolgáltatást nyújtott, a megbízó az Econet igazgatósági tagjának, Balázs Csabának a cége.

Bevásárolt az igazgatósági tag

Bencze György, Econet.hu igazgatósági tagja 2009. november 18-án, a reggeli kereskedés során, tőzsdei ügyletben, a Concorde Értékpapír Zrt. mint befektetési szolgáltató igénybevételével 20 ezer darab Econet.hu törzsrészvényt vásárolt, részvényenkénti 144 forintos vételáron - közötle a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A fentiek következtében a Bencze György tulajdonában törzsrészvények mennyisége 25 600 darabról 45 600 darabra növekedett.