A Sparé a magyarországi Plus-hálózat

Vágólapra másolva!
Az osztrák Spar magyarországi leányvállalata megvásárolja a német Tengelmann-csoporttól annak 174 magyarországi Plus áruházát.
Vágólapra másolva!

A Plus diszkontlánc magyarországi hálózatát az osztrák Sparnak adta el a tulajdonos német Tengelmann. Az ügylet pénzügyi háttere nem ismeretes - írja a Forbes.com a Thomson Financial-re hivatkozva. A Tengelmann 174 egységet működtetett Magyarországon.

Amennyiben az ügylet megkapja a hatósági engedélyt a Spar magyarországi üzlethálózata 378 egységre, alkalmazottainak száma 13 ezerre növekszik. A Spar átveszi a Plus 2300 alkalmazottját is.

A Spar Magyarország 2003-ban már átvett a Tengelmann csoporttól 22 Kaiser áruházat. A múlt évben a 204 magyarországi Spar és Interspar üzlet 1,1 milliárd euró forgalmat bonyolított le. A Spar ezzel a második legnagyobb magyarországi kiskereskedelmi vállalatnak számít. A Plus 402 millió euró forgalmat bonyolított tavaly. Piaci részesedésük együttesen 13 százalék.

Médiajelentések szerint a Tengelmann nemcsak magyarországi Plus-hálózatától szabadul meg, hanem az ausztriai, bulgáriai és romániai egységeit is eladja. Tavaly novemberben pedig az Edekával állapodott meg a németországi Plus-áruházak és a Netto-lánc öszeolvasztásáról egy vegyes vállalat keretében, aminek 70 százalékát ellenőrzi az Edeka.