Logisztikai óriásprojekt Pátyon

Vágólapra másolva!
A magyar ingatlanpiacon régóta aktív, osztrák Europolis újabb 130 millió eurós beruházást tervez Budapest közelében. A hatalmas logisztikai park végső formáját 2017-re nyeri el.
Vágólapra másolva!

Az Europolis vagyonkezelő és ingatlanfejlesztő cég egy 42 hektár alapterületű logisztikai parkot épít Páty közelében, a beruházás volumene a tervek szerint 130 millió euró lesz - mondta Széll Csaba, a cég ügyvezető igazgatója szerdán sajtótájékoztatón.

A beruházás első ütemének építése májusban kezdődik, és várhatóan 2009 közepére fejezik be, az első ütem költsége 60 millió euró - mondta. Hozzátette, ez az ütem 50 ezer négyzetméter "A" kategóriás irodát, raktárt, raktári irodát és szolgáltatási területet foglal majd magába, 9 hektáros területen.

Az Europolis Park Budapest M1 névre keresztelt központban - a megváltozott bérlői igények kiszolgálására - akár kisebb, 5-600 négyzetméter nagyságú raktárak is bérbe vehetők. A bérleti díjról Széll Csaba nem kívánt adatokat közölni. A teljes beruházás várhatóan 2017-ben fejeződik be - mondta az ügyvezető.

Az Europolis magyarországi tulajdonában 188 540 négyzetméternyi kiadó iroda és raktárterület van. Portfóliójában öt ingatlan található: a City Gate (24 ezer négyzetméter), az Infopark A épülete (13 700), a most bővülő IP West (16 ezer) és két logisztikai park, amelyből az egyik a most épülő első ütem mellett fekszik (70 ezer négyzetméter), a másik pedig az Europolis Park Budapest Airport (65 ezer).

A 13 embert foglalkoztató cég a közép-európai régióban 2,2 milliárd euró befektetést hajtott eddig végre, az a szám 2012-ig várhatóan megduplázódik. A cégcsoport bevétele - amely a vagyonkezelőből és az öt projektcégből áll - 6,2 milliárd forint volt tavaly, és az idén is hasonló eredményre számít.