Milliárdos hitelt venne fel a MÁV Cargo

Vágólapra másolva!
Hatmilliárd forint értékű eurót kíván hitelként felvenni a MÁV Cargo Zrt. - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A vasúti árufuvarozó társaságnak az idei üzleti tervében szereplő beruházási feladatok - vagonfelújítás, eszközbeszerzések és it-fejlesztések - megvalósításához külső forrás igénybevételére van szüksége - mondta Rácz Gábor, a MÁV Cargo kommunikációs vezetője. A cég egyébként a tavalyi beruházásait hitel nélkül valósította meg.

A hatmilliárdos nagyságrend összhangban van a korábbi és az erre az évre megfogalmazott üzletpolitikai célkitűzéseikkel. A társaság a hitelt két részletben (3,5 és 2,5 milliárd forint), hétéves futamidővel, kétéves törlesztési moratóriummal és egy év rendelkezésre tartással kívánja felvenni. Azt, hogy miért két tételben van szüksége a cégnek a hitelre, Rácz azzal indokolta, hogy a két csomag egyrészt a lépésenkénti elindulás lehetőségét, másrészt a banki potenciálok szélesebb körű merítési lehetőségét szolgálja.

A hosszú lejáratú hitelkeret biztosítására gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást hirdettek. A jelentkezési határidő április 22. A gyorsított eljárást a sürgősséggel indokolja a MÁV Cargo, mivel időben biztosítania kell a közgyűlése által a közelmúltban jóváhagyott üzleti tervben szereplő, első félévre tervezett beruházások megvalósításához szükséges forrásokat. Az eredményhirdetést április 29-ére tervezik - írja a Napi Gazdaság.