Sztrájk a Lufthansa leánycégeinél

Vágólapra másolva!
A német Lufthansához tartozó CityLine és Eurowings légitársaságok pilótáinak sztrájkja miatt a Lufthansa hétfőn délelőtt 13 óráig 202 járatát, közöttük 5 budapestit törölt.
Vágólapra másolva!

A Lufthansa az MTI érdeklődésére hétfőn közölte, hogy budapesti járatai közül törölt két hamburgit, két düsseldorfit és egy münchenit.

A légitársaság valamennyi érintett utast megpróbál telefonon elérni, és tájékoztatást adni a helyzetről, illetve arról, hogyan tudják megkezdeni, vagy folytatni utazásukat. Az utasok a társaság honlapján található telefonszámon, valamint a 411-9900 központi számon, továbbá a Lufthansa reptéri irodájában kaphatnak információt.

A légitársaság Budapestről naponta 16 közvetlen járatot indít Németországba, az elmúlt évben utasforgalma Ferihegyen meghaladta a 650 ezer főt.

A pilótákat tömörítő Cockpit szakszervezet, a pilóták bérkövetelésének alátámasztására indította el hétfőn 0 órától 24 órás sztrájkját.

A munkabeszüntetés valamennyi német repülőteret érinti, köztük a Lufthansa fő légikikötőit Frankfurtban és Münchenben.

A bértárgyalások már hónapok óta folytak, de nem sikerült megállapodni. Ezért döntött a szakszervezet az egynapos sztrájk mellett.

Eközben a Lufthansa irányítása szerdán ismét tárgyalást kezd a földi kiszolgálók és az utaskísérők képviselőivel a bérek emeléséről, miután a múlt héten megszakadtak az ez irányú egyeztetések.

A hétfői sztrájk ellenére délelőtt a frankfurti értéktőzsdén a Lufthansa árfolyama fél százalékot meghaladó mértékben 13,57 euróra drágult.