Vizsgálják, miért olcsó a Tesco-sertéshús

Vágólapra másolva!
Elindult a Tesco sertéshús-árképzésének ellenőrzése - írja a Napi Gazdaság. A cégnél a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MSZH) kutakodik, mert szeptember elején egy húsipari termelő azt állította: túl olcsó a Tescóban árult hús.
Vágólapra másolva!

A Napi Gazdaság szerint felmerült a gyanúja annak, hogy a kiskereskedelmi cég a beszerzési ár alatt kínálja a termékeket, lenyomva a felvásárlási árakat.

Az ügy kapcsán a Tesco szóvivője, Hackl Mónika korábban az [origo]-nak tagadta, hogy beszerzési ár alatt árulnák a húsipari termékeket, de természetesen akciókat szoktak indítani, ilyenkor olcsóbban adnak bizonyos árukat.

Az [origo] a napokban már beszámolt arról, hogy a Tesco ellen a Kelet-magyarországi Húsosok Kereskedelmi Kft. (KMHK) kezdeményezett versenyhivatali és más vizsgálatokat. A húsosok a Vágóállat és Hús Terméktanácshoz fordultak emiatt panaszukkal.

Stummer Ildikó, az Agrárgazdasági Kutató Intézet munkatársa az [origo]-nak általánosságban - a konkrét esettől eltekintve - elmondta: Magyarországon a húsipari vertikumban a kereskedők pozíciója a legerősebb, ők tudják a leginkább érvényesíteni akaratukat a piacon.

A most indított vizsgálatról a Pest megyei MSZH főigazgatója, Kiss Gábor elmondta a Napi Gazdaságnak, hogy még a múlt héten kaptak egy bejelentést beszerzési ár alatti értékesítés miatt. A vizsgálat ezután kezdődött meg, de helyszíni ellenőrzés csak a jövő héten lesz. Ha a vállalati központban nem ér véget a kutakodás, akkor a szervezet az üzletekben is vizsgálódhat.