Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A BKV Zrt. vezérigazgatója Klados Gusztávot javasolja a 4-es metró projektigazgatójának Balogh Árpád helyére, aki szeptember végén közös megegyezéssel távozott posztjáról - tudta meg az MTI városházi forrásokból hétfőn. Tájékoztatásuk szerint a Fővárosi Közgyűlés a hó végén dönt ez ügyben, ezt megelőzően pedig a Főpolgármesteri Kabinet is állást foglal Kocsis István vezérigazgató indítványáról.

Klados Gusztáv építőmérnök - a közgyűlés elé benyújtandó előterjesztés tartalma szerint - 1972-től itthon, illetve a világ több nagyvárosában, például Athénben, Kalkuttában vett részt metró-, vagy alagútépítésben, és közreműködött a La Manche alagút építésénél is. Klados Gusztáv októbertől a 4-es metró operatív projektmenedzsereként tevékenykedik.

Az új projektigazgató kinevezéséhez szükség van a pénzügyminiszter egyetértésére és a metróprojektet részben finanszírozó EIB tudomásulvételére. A közgyűlés elé kerülő javaslat szerint a főpolgármester már kezdeményezte a pénzügyminiszternél a kinevezést..