Széchenyi Kártya: Hét éve a vállalkozókért

Vágólapra másolva!
A Széchenyi Kártya a mikro-, kis- és középvállalkozások részére kialakított kedvezményes kamatozású, állami támogatásban részesített egyre sikeresebb hitelkonstrukció.
Vágólapra másolva!

A Széchenyi Kártya a mikro-, kis- és középvállalkozások számára életre hívott, jelenleg a legkedvezőbb kamatozású, állami támogatást élvező hitel. Az indulás óta eltelt 7 év alatt összesen 700 milliárd forint hitelkeret állt a vállalkozások rendelkezésére. A Széchenyi Kártya konstrukció évente 2 milliárdos támogatás mellett több mint 120 milliárd forintot juttat folyamatosan a gazdaságba.

Az igénylés további egyszerűsítése érdekében újdonság, hogy immár az interneten keresztül is lehet igényelni a Széchenyi Kártyát. Nagyon sokan kérték és várták már a lehetőséget, amivel nemcsak időt, de sok papírt is meg lehet takarítani.

A hitelkeret folyamatos növelésével együtt jelentősen nőtt a Széchenyi Kártyával felvett hitelek átlagos nagysága is. Az átlagos hitelkeret 7,5 millió forint körül alakult, a legnépszerűbb a 10 milliós keret. A kétéves éves futamidő bevezetésével egy időben - a vállalkozók piacképességének növelése érdekében - megszűnt a negyedéves törlesztési kötelezettség is. Kiváncsi a részletekre? Kattintson ide!

A teljes vállalkozói cikksorozatot és kapcsolódó videókat ezen az oldalon tekinthetik meg.