Fittyet hány a válságra a cumisüveg

Vágólapra másolva!
Egy, az Egyesült Államokban hozott piaci rendelkezéssel összefüggésben cumisüveget gyártó MAM Kft. 500 millió forintos fejlesztést és létszámbővítést tervez vaskeresztesi üzemében.
Vágólapra másolva!

Bár a pénzügyi krízis reálgazdaságba való begyűrűzése nyomán sorra hallani különböző üzemek leállásáról, elbocsátásokról, ám azért akadnak kivételek. Ilyen például a jelenleg 240 főnek munkát adó vaskeresztesi MAM Kft. - írja a Napi Gazdaság.

Világszinten a műanyag bébitermékek második legnagyobb gyártójaként ismert svájji Bamed magyarországi leányvállalata ugyanis félmilliárd forint értékű fejlesztési programot indított, és ezzel párhuzamosan létszámbővítést tervez. A beruházás keretében a termékeinek 40 százalékát az Egyesült Államok piacára szállító vállalat bővíti a logisztikai bázisát is.

A fejlesztésről azt követően döntött a társaság, hogy az Egyesült Államokban ki fogják tiltani az úgynevezett Biszfenol-A-t tartalmazó cumisüvegeket. Kiss Katalin, a MAM ügyvezető igazagtója pedig jelezte: a Bamed pedig már korábban felkészült a más alapanyagból történő cumisüvegek gyártására.

A magyar leánycég a bejelentett fejlesztés nélkül is szép eredményeket ért el: a tavalyi 232 ezerrel szemben az idén 1,25 millió cumisüveg készül a vaskeresztesi üzemben.