Közös céget hoz létre a Kamaz és a Daimler

Vágólapra másolva!
A német Daimler AG két vegyesvállalati szerződést kötött a Kamaz orosz teherautógyárral. A Daimler már eddig is kisebbségi tulajdonosa a Kamaznak.
Vágólapra másolva!

A Daimler és a Kamaz 50-50 százalékos tulajdonában lévő Fuso Kamaz Trucks Russia Japánból importált részegységekből szerel össze Fuso Canter teherautókat. A két alapító vállalat 4,1-4,1 millió dollárral járult hozzá a vállalat alaptőkéjéhez. A cég központja Kazan lesz.

Az üzem 2010 első negyedévében kezdi meg a termelést. A Daimler közlése szerint a vállalat fokozatosan növelni fogja az alkatrészek belföldi beszállítói részarányát.

A Daimler és a Kamaz 5,9-5,9 millió dollárral járultak hozzá az 50-50 százalékos tulajdoni arányban megalapított Mercedes-Benz Trucks Vostok közös vállalat alaptőkéjéhez. A vállalat Mercedes Actros és Axor nehéz tehergépjárműveket szerel majd össze importált részegységekből 2010 második félévének elejétől.

A Daimler, a világ legnagyobb tehergépjármű gyártója 10 százalékos részesedéssel rendelkezik az orosz Kamaz teherautógyárban.