Az eddigi elnökhelyettes lesz a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal vezetője

Vágólapra másolva!
Bognár Lajos, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) eddigi elnökhelyettese váltja Lukács László elnököt a hivatal élén.
Vágólapra másolva!

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter 2010. június 1-jei hatállyal visszavonta az MgSzH elnökének, Lukács Lászlónak a vezetői megbízását.

Az elnöki széket az eddigi elnökhelyettes, Bognár Lajos veszi át - erősítette meg az MTI értesülését a Vidékfejlesztési Minisztérium, a tárcánál azt is közölték, hogy az új elnök már meg is kapta kinevezését az MgSzH élére.

Az agrártárca hétfőn pedig azt közölte, hogy a miniszter június 4-i hatállyal Palkovics Pétert nevezte ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnökévé, a hivatal eddigi vezetője, Margittai Miklós nyugdíjba vonult. Az új elnök, Palkovics Péter kijelentette, hogy a vezetőváltás nem okoz fennakadást a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások folyósítását ellátó hivatal működésében.

Bognár Lajos 1996-ben végezte el az Állatorvos-tudományi Egyetemet Budapesten, majd posztgraduális képzés keretében szerzett állategészségügyi igazgatási és járványügyi szakállatorvosi diplomát. Ezt követően a Békés megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomáson, az agrártárcnál főosztályvezető-helyettesként, majd az országos főállatorvos helyetteseként dolgozott, ellátta az Állategészségügyi Szolgálat irányítási feladatait és a járványügyi osztály közvetlen irányítását, 2007-től pedig az MgSzH Központ Élelmiszerlánc-biztonsági elnökhelyettese lett.