Hernádi Judit és Hajós András is beszállt a szegények bankjába

Vágólapra másolva!
Több híresség is tulajdont szerzett a mélyszegénységben élők vállalkozásaihoz finanszírozási hátteret biztosító Kiútprogram Zrt.-be.
Vágólapra másolva!

Hajós András zenész és Kornis Mihály író mellett két színművész, Hegedűs D. Géza és Hernádi Judit is jegyzett részvényt a szegénybankot működtető Kiútprogram Mikorhitel Közvetítő Közhasznú Nonprofit Zrt.-ben - írja a csütörtöki HVG.

A társaság júliustól a mélyszegénységben élők, főként romáknak nyújt kölcsönt ahhoz, hogy vállalkozásba fogjanak. A tervek szerint 300 ezer és 1 millió forint közötti összeget lehet igényelni majd a cégtől. A finanszírozási hátteret biztosító Raiffeisen Bank többek között kereskedésre, mezőgazdasági és kézművesmunkára folyósítaná a hitelt, amit hetente kell majd törleszteniük az adósoknak.

A Kiútporgram Zrt. jelezte, hogy a 20 százaléknál nagyobb veszteségek kockázatát az állami kézben lévő Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vállalja, ám utóbbi cég szerint egyelőre erről még nem született megállapodás. A programot működtető Kiútprogram Zrt. legnagyobb tulajdonosai között van Felcsuti Péter, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója; Nagygyörgy Tibor és Polgár András üzletember is.