Az egykori ÁPV Rt. elnöke lett az MVM igazgatóságának elnöke

Vágólapra másolva!
Megválasztották a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) vezető testületeinek elnökeit: a nemrég megválasztott igazgatósága Faragó Csabát választotta az igazgatóság elnökévé. A felügyelő bizottság a testület elnökévé Kovács Árpádot választotta, közölte az MVM csütörtökön. 
Vágólapra másolva!

A társaság 2010. július 30-i rendkívüli közgyűlése a főtulajdonos MNV Zrt. előterjesztésére visszahívta a vezető testületek tagjait, egyben megválasztotta az MVM új tisztségviselőit. A közgyűlés Baji Csabát, az MVM igazgatóságának tagját a társaság vezérigazgatójává nevezte ki. A közgyűlést követő időszakban a társaság újonnan megválasztott vezető testületei is ülést tartottak. Az MVM Zrt. igazgatósága tagjai közül a testület elnökévé választotta Faragó Csabát.

Az MVM Zrt. most megválasztott igazgatóságának elnöke, Faragó Csaba 54 éves, címzetes egyetemi docens, gépészmérnöki és külgazdasági szakmérnöki diplomával rendelkezik. Korábban az ÁPV Rt. elnök-vezérigazgatója volt. Az utóbbi években az MKB Bankban elnöki tanácsadóként és az OTP Bank Szerbia és Horvátország vállalatánál igazgatósági tagként tevékenykedett.

Az MVM Zrt. Felügyelő Bizottsága is megtartotta alakuló ülését, melyen tagjai sorából Dr. Kovács Árpád urat a testület elnökévé választotta. Dr. Kovács Árpád az MVM Felügyelő Bizottságának új elnöke, az MNV Zrt. igazgatóságának tagja, pályáját tervezőmérnökként kezdte. Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. igazga-tóságának elnökeként tevékenykedett, majd tavaly évvégéig az Állami Számvevőszéknek az el-nöke volt.

A július végi rendkívüli közgyűlésen az MVM Zrt. Igazgatóságának tagja lett Faragó Csaba, Baji Csaba, Hamvas István, Németh Lászlóné, Dr. Molnár Zoltán, Dr. Murányi Ernő, Rozgonyi Árpád.A közgyűlést követően az MVM Felügyelő Bizottságának tagja lett Dr. Kovács Árpád, Dr. Vi-rág Miklós, Kovács Márta Judit, Dr. Szalai Krisztina.