Elkapkodták a magyar kincstárjegyeket a befektetők

Vágólapra másolva!
Negyvenmilliárd forint értékben hirdetett meg diszkont kincstárjegyet heti rendszeres aukcióján az Államadósság Kezelő Központ. A beérkező 137,415 milliárdból végül 45 milliárd forint értékben fogadtak el ajánlatot.
Vágólapra másolva!

Megemelt értékesítéssel nyugtázta a három hónapos diszkont kincstárjegy iránt jelentkező magas keresletet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján, az átlaghozam azonban csökkent.

Az ÁKK a szokásos 40 milliárd forint értékben hirdetett meg 3 hónapos diszkont kincstárjegyet a heti rendszeres aukcióján. A 2011. március 16-án lejáró kincstárjegyre az elődleges forgalmazóktól 137,415 milliárd forint ajánlat érkezett. Az ÁKK a meghirdetettnél 5 milliárd forinttal magasabb összegben, 45 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat, és ennek megfelelő összegben értékesített kincstárjegyet.

Az aukción 5,72 százalékos átlaghozam alakult ki, 6 bázisponttal alacsonyabb az előző, múlt heti aukció 5,78 százalékos átlaghozamánál, és 8 bázisponttal alacsonyabb az 5,80 százalékos hétfői másodpiaci referenciahozamnál.

A jegyzési érdeklődés a múlt heti gyenge kereslet után visszatért az egy hónappal ezelőtt megszokott 100-130 milliárdos ajánlattételi szintre. A múlt keddi, a meglepetésszerű jegybanki kamatemelést követő napon tartott aukción ugyanekkora meghirdetett mennyiségre mindössze 46 milliárd forintnyi ajánlat érkezett.