Megállt az ezüst és az arany szárnyalása

Vágólapra másolva!
Az ezüst ára hét, az aranyé majdnem két százalékot esett szerdán a New York-i értéktőzsdén - közölte a Marketwatch. A gazdasági honlap szerint az esés mögött Soros György pénzalapja áll.
Vágólapra másolva!

Több mint hét százalékot esett egy nap alatt az ezüst ára a New York-i értéktőzsdén szerdán. Ilyen mértékű csökkenésre 2008 december óta nem volt példa, az ezüst ára múlt péntek óta közel húsz százalékot esett - írja a Marketwatch gazdasági hírekkel foglalkozó amerikai weboldal. Az ezüst unciájáért 39,39 dollárt adtak, de az arany ára is 1,6 százalékkal esett, záróértéke 1515,3 dollár volt. A Marketwatch cikke szerint az esés mögött Soros György és befektetőtársai állnak, akik a birtokukban lévő arany és ezüst nagy részétől megváltak szerdán.

A nagy esés ellenére a Goldman Sachs egyik elemzője szerint továbbra is az arany marad az egyik legkedveltebb befektetési forma. Az arany ára április közepén lépte túl az 1500 dolláros álomhatárt, akkor az elemzők azzal magyarázták az árak emelkedését, hogy az amerikai hitelek minősítése miatt aggódó befektetők a dollártól a biztonságosabb megtakarítások felé fordultak.

Az ezüst ára április elején 38 éves csúcsra emelkedett a világpiacon, akkor kezdődött az unciánként 38 dollár fölötti jegyzés, elemzők szerint a következő időszakban 36 dollár körül állhat meg az ezüst ára.