Év végéig elérheti a 725 milliárdot a végtörlesztett hitelek értéke

Vágólapra másolva!
A Világgazdaság által megkérdezett kilenc nagy bank arról számolt be, hogy az árfolyamrögzítés iránt kevesen érdeklődnek, a végtörlesztés viszont még mindig népszerű, év végéig akár százhúszezer főre is nőhet a végtörlesztők száma. A végtörlesztők által törlesztett hitelek értéke 725 milliárd forint körül alakulhat.
Vágólapra másolva!

November végéig csaknem hatvanezer magánszemély törlesztette kedvezményes árfolyamon devizaalapú jelzáloghitelét, az év végéig pedig akár százhúszezer főre is nőhet a végtörlesztők száma - írta csütörtöki számában a Világgazdaság banki nyilatkozatokra hivatkozva csütörtökön.

A százhúszezer végtörlesztő által törlesztett hitelek értéke 725 milliárd forint körül alakulhat, ez mintegy 175 milliárd forint veszteséget okozhat a bankoknak - írja a lap.

A Világgazdaság által megkérdezett kilenc jelentős bank összesen 3760, különböző időpontokban regisztrált árfolyam-rögzítési kérelemről számolt be. Ez a csaknem 950 ezer érintettnek kevesebb mint 4 ezreléke.

A lap szerint a bankok a végtörlesztéssel ellentétben az árfolyamrögzítéssel kapcsolatban lanyhuló érdeklődésről számoltak be, ezért az azt kérők száma várhatóan 9 ezer fő alatt marad, és az érintettek egy százalékát sem teszi majd ki.