Brit cég építhet biogázerőművet Nagykanizsán

Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb londoni hulladékhasznosító telepet üzemeltető Green Recycle Ltd. építhet biogázerőművet Nagykanizsán. A társasággal egyelőre adategyeztetés folyik, amely alapján várhatóan néhány hónapon belül kidolgozzák a beruházási program részleteit, írta a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Litter Nándor nagykanizsai polgármester a közelmúltban kezdett tárgyalásokat a társasággal. A Green Recycle érdeklődését a több száz millió forintos költséggel nemrég elkészült helyi hulladéklerakó keltette fel. A polgármesteri hivatal egyelőre annyit közölt, hogy adategyeztetés folyik, ami alapján a társaság kidolgozza a beruházási program részleteit.

Electrolux óriás-beruházás Nyíregyházán/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20040123electrolux.html

A hulladéklerakó mellett nemcsak biogázerőmű épülne fel, hanem Közép-Európa legnagyobb, az EU-előírásoknak megfelelő válogató és újrahasznosító telepe is, a Napi Gazdaság információi szerint. Ezt a Green Recycle saját és uniós forrásokból finanszírozná.

Az önkormányzatnál elmondták, hogy más cégekkel is folytatnak tárgyalásokat különböző energetikai programokról: az osztrák Ingenierbüro AG-vel például az ország első szennyvíziszap-hasznosító felépítéséről egyeztetnek. Ennek mintegy 300 millió forintos költséggel felépíthető első blokkja évente 10 millió kilowattórányi áramot és nagyjából ugyanennyi hőenergiát termelne.