A közeljövőben 8-10 pláza épül a fővárosban

Vágólapra másolva!
Az elmúlt évek jelentős beruházásai, a gombamód szaporodó plázák ellenére szakértők szerint még közel sem telített a piac. A befektetők a régi nagyáruházak rekonstrukciójában látják a jövőt - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A több éve tartó hatalmas fejlesztések ellenére a következő három évben további 8-10 bevásárlóközpont építése várható a fővárosban, illetve annak közvetlen közelében - derül ki a Magyar Bevásárlóközpontok Országos Szövetségének elemzéséből.

Az adatok szerint 2007-ig két vidéki központ létesülhet, a fővárosi beruházások döntő része pedig a 15-20 évvel ezelőtt épült létesítmények felújítását jelentené. Mostanában ugyanis a legkorábban épült, időközben elavult komplexumokat kezdik modernizálni a befektetők. Erre a működés során kitermelt jelentős nyereség elég fedezetet nyújt.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára nem tartja kizártnak, hogy a piac a közeljövőben is a jelenlegihez hasonló mértékben növekszik, de szerinte most már nem mindegyik beruházás váltja majd be a hozzá fűzött reményeket. Ugyanakkor a gyengélkedő bevásárlóközpontok is jó ingatlanpiaci befektetésnek számítanak. A szövetség adatai szerint 3-5 év alatt 320-370 ezer négyzetméter kereskedelmi terület kialakítására lehet számítani az országban. Ez több mint tízszázalékos növekedést jelent - írja a Napi Gazdaság.